PDA

View Full Version : Strava didn't record my ride



vern
01-13-2015, 09:28 PM
Strava didn't record my afternoon commute home, apparently because my phone died in transit. My commute home was the exact, but opposite, of my commute in this morning. Questions:

1. Can I still get credit for this ride?
2. If the answer to #1 is yes, what do I need to do to obtain that credit?

jrenaut
01-13-2015, 09:34 PM
You can add a manual entry. Top right, click the orange +, and select "Add manual entry". Or clicking this link (https://www.strava.com/upload/manual?utm_source=top-nav) might work too.

peterw_diy
01-13-2015, 09:39 PM
FYI, for scoring fun it's best to use the app or GPS, as the Freezing Saddles website uses elevation data, and, most fun, meteorological data (for the "below freezing" etc. counts).

Peter, who just failed to record a quick subfreezing ride with the app, grr

vern
01-13-2015, 09:42 PM
Thanks...that worked. I will be more careful in the future to make sure my phone is charged.

vern
01-13-2015, 09:45 PM
FYI, for scoring fun it's best to use the app or GPS, as the Freezing Saddles website uses elevation data, and, most fun, meteorological data (for the "below freezing" etc. counts).

Peter, who just failed to record a quick subfreezing ride with the app, grr

Yes, I use the app on my phone, but apparently the battery died in transit so nothing got recorded. I won't have the data you mention in this one instance, which, dammit!, means I lost 21.2 miles of below freezing ride credits!

ebubar
01-14-2015, 06:27 AM
I've run into my phone shutting down on some really cold rides. Luckily I've got a garmin for my ride data.

vern
01-14-2015, 09:08 PM
My phone just recovered the data from the "lost" ride, all but .8 of a mile of it, so I saved that data a deleted my manual entry that I made last night. So, I'm giving up .8 of a mile in order to get the credits for elevation and riding below 32.

***ah crap...I just realized that in recovering the data 27 hours after the ride started, the app added all that time to the ride, so now it's recorded that ride as an average mph of .7! That should win some prize as slowest ride of BAFS2015. 20.4 miles at .7 mph.

jrenaut
01-14-2015, 09:28 PM
You and RCannon should go for a ride together.

Steve O
01-14-2015, 11:37 PM
ride as an average mph of .7! That should win some prize as slowest ride of BAFS2015. 20.4 miles at .7 mph.

Pretty slow, vern, but I've got a couple of segments that make you look downright speedy!!
http://bikearlingtonforum.com/attachment.php?attachmentid=7479&stc=1http://bikearlingtonforum.com/attachment.php?attachmentid=7501&stc=1

dasgeh
01-15-2015, 09:59 AM
***ah crap...I just realized that in recovering the data 27 hours after the ride started, the app added all that time to the ride, so now it's recorded that ride as an average mph of .7! That should win some prize as slowest ride of BAFS2015. 20.4 miles at .7 mph.

I think you can edit a ride through the Strava site (not app). Also, when I've had similar happen, I just manually enter the "remainder" ride.

peterw_diy
01-15-2015, 08:32 PM
I think you can edit a ride through the Strava site (not app).

That's right. Sometimes I fail to stop/finish and end up mapping my indoor movements. I use Strava.com to trim the end of those rides.